PER SABER-NE MÉS…

 

Les següents adreces d'internet us permetran ampliar la informació sobre el riu i els llocs d'interès propers. Podreu extreure'n dades tècniques, conèixer altres ecosistemes naturals i elements culturals i artístics, i conèixer més bé els allotjaments i restaurants dels que gaudirem durant la ruta.

 

PROMOCIÓ TURÍSTICA

 

PATRONAT DE TURISME COSTA BRAVA GIRONA. Entitat mixte (pública i privada) dedicada a la promoció del turisme gironí. Hi trobareu propostes, ofertes i contactes per a les vostres vacances.

TURISME GARROTXA: Per conèixer les possibilitats turístiques de la comarca de La Garrotxa.

TURISME PLA DE L'ESTANY: Per conèixer les possibilitats turístiques de la comarca del Pla de l'Estany.

TURISME EMPORDÀ: Per conèixer les possibilitats turístiques de la comarca de l'Alt Empordà.

 

ESPAIS NATURALS

 

PARC NATURAL DELS AIGUAMOLLS DE L'EMPORDÀ: Parc natural que compren les zones humides a la desembocadura dels rius Fluvià i Muga.

PARC NATURAL DE LA ZONA VOLCÀNICA DE LA GARROTXA: Parc natural que englova una quarentena de volcans.

ESTANY DE BANYOLES: Pàgina oficial del Patrimoni Natural de la Generalitat de Catalunya.

CONSORCI DE L'ESTANY DE BANYOLES: Consorci públic de gestió de l'espai natural.

ALTA GARROTXA: Pàgina oficial del Patrimoni Natural de la Generalitat de Catalunya.

CONSORCI DE L'ALTA GARROTXA: Consorci de municipis que gestionen l'espai natural PEIN de l'Alta Garrotxa.

SERRES DE MILANY, SANTA MAGDALENA, PUIGSACALM I BELLMUNT: Pàgina oficial del Patrimoni Natural de la Generalitat de Catalunya.

 

ESPAIS CULTURALS

 

MUSEU DELS VOLCANS (Olot): Espai d'interpretació del sistema volcànic de la Garrotxa i dels diferents ecosistemes de la comarca.

MUSEU DE LA GARROTXA (Olot): Museu ubicat en un edifici neoclàssic, amb obres artístiques des del s. XVIII al XX, amb especial atenció a l'Escola Paisatgística d'Olot.

CASTELL DE JUVINYÀ (Sant Joan les Fonts). Un dels edificis civils més antics de Catalunya. Inclòs en la ruta "Descoberta completa".

PATRIMONI ARQUITECTÒNIC I ARQUEOLÒGIC DE BESALÚ: Pàgina de patrimoni de l'Oficina de Turisme de Besalú.

PARC DE LES COVES PREHISTÒRIQUES DE SERINYÀ: Coves prehistòriques i espai d'interpretació de la vida dels caçadors-recol·lectors. Inclòs en la ruta "Descoberta completa".

MUSEU DARDER i MUSEU ARQUEOLÒGIC (Banyoles): Dos museus per comprendre la història natural i humana de la comarca del Pla de l'Estany. En el Museu Darder s'hi troba l'anomenada "mandíbula de Banyoles", que ha suscitat repetidament l'interès dels arqueòlegs per l'impossibilitat d'associar-la a cap de les espècies homo fins ara conegudes.

ECOMUSEU-FARINERA DE CASTELLÓ D'EMPÚRIES: Antic molí fariner habilitat com a museu, on a través de les seves tres plantes s'explica el procés de producció de la farina.

 

INFORMACIONS TÈCNIQUES

 

METEOCAT: Informació metereològica i previsions.

INSTITUT CARTOGRÀFIC i GEOLÒGIC DE CATALUNYA: Mapes topogràfics, de carreteres, geològics, fotografies aèries i diversa documentació cartogràfica sobre Catalunya.

AGÈNCIA CATALANA DE L'AIGUA: Informació i mapes sobre els rius i les masses d'aigua de Catalunya: cabals, zones humides, zones inundables, qualitat de l'aigua,...

GOLA DEL FLUVIÀ: Pàgina del Club Nàutic de Sant Pere Pescador, amb fotografies i informació sobre l'estat de la desembocadura del Fluvià.

 

ALLOTJAMENTS I RESTAURACIÓ

Col·laboradors de DISCOVERING FLUVIÀ

 

HOTEL BORRELL***: Confort i elegància al centre d'Olot, ubicat a l'eixample Malagrida, una encisadora zona urbana ajardinada.

FONDA CA LA PAULA**: Fonda tradicional catalana, activa des del 1870, i renovada en l'actualitat, situada al cor de Castellfollit de la Roca.

HOTEL COMPTE TALLAFERRO****: Excel·lent hotel situat al centre de besalú, en un edifici amb fonaments del s. XII.

CÀMPING ESPONELLÀ: Bungalous de fusta, d'alta qualitat, situats al costat de la nostra ruta. Disposen de calefacció, aire acondicionat, restaurant, piscina a l'aire lliure i piscina climatitzada.

MAS LLORENÇ: Casa de turisme rural amb encant del s. XIX, al bell mig de la natura, al costat del Fluvià, amb terrassa i piscina davant del mas.

HOTEL CIUTAT DE GIRONA****: Hotel exclusiu al centre històric de Girona, equipat amb piscina d'hidromassatge.

RESTAURANT CAN MORERA: Cuina amb productes locals de la Garrotxa i aliments frescos de primera qualitat.

RESTAURANT LA QUINTA JUSTA: Cuina tradicional, combinant tradició i modernitat, amb productes de qualitat i de proximitat.

RESTAURANT CAL PARENT: Cuina volcànica de qualitat, amb plats i productes originals de la Garrotxa.

CUINA 22: Servei a domicili de cuina mediterrània i creativa.