LES TEIXEDES DE CATALUNYA AL MUSEU DELS VOLCANS

Avui dissabte 16 de gener s’inaugura una exposició molt interessant per conèixer una espècie d’arbre poc abundant a la Garrotxa però que també hi és present. La teixeda de l’Alta Garrotxa, just a l’extrem nord de la conca del Fluvià, és la teixeda més extensa de Catalunya i probablement de tota la Península Ibèrica.

El teix està protegit i gairebé es va extingir ja que la seva fusta, molt resistent i alhora elàstica, era perfecte per a construir armes com arcs, fletxes o ballestes. El seu fruit és molt dolç però la seva llavor és altament tòxica igual com la seva sàvia que actúa com a protecció contra els seus possibles depredadors.

Si voleu saber això i molt més, us recomanem la seva visita!

L’entrada és gratuïta, i per a més informació, cliqueu aquests enllaços:Teix

Actuació per protegir la teixeda de l’Alta Garrotxa

Museu dels volcans: Les teixedes de Catalunya

Un comentari a “LES TEIXEDES DE CATALUNYA AL MUSEU DELS VOLCANS

Deixa un comentari