SORTIDA FAMILIAR PER LA “CALÇADA DEL GEGANT”

Aquest diumenge, 12 de juny, hem realitzat una de les sortides familiars dins del programa “GPS“, promocionat per “Turisme Garrotxa“. Amb un grup de famílies que durant aquests dies visitaven la comarca de La Garrotxa, hem fet una ruta de descoberta de la interacció entre els volcans d’Olot i el Fluvià. El recorregut, emmarcat dins de l’itinerari “Els poders de  Vulcà” (Vegeu detalls al Tram 3, de la nostra Ruta Completa), també mostra l’aprofitament industrial del riu entre les poblacions d’Olot i Sant Joan les Fonts.

El temps ha acompanyat i hem pogut gaudir d’una caminada sense massa calor. Les pluges continuades del darrer mes ens han permès gaudir d’una natura ufanosa.

En Josep Maria explicant la formació de la “Calçada del Gegant”. Com podeu veure despertava l’atenció de petits i grans.

A sota un detall de la calçada i de com l’erosió deixa al descobert els prismes volcànics.

L’aigua escolant-se entre dues capes de roca volcànica. L’aqüífer que es troba en aquesta zona de La Garrotxa aprofita els talls on el riu ha erosionat els laterals per aflorar i retornar al riu l’aigua que ha absorbit uns quants quilòmetres amunt, a La vall d’en Bas. Aquestés l’origen de moltes de les fonts que trobem en aquest recorregut.

Un moment de la caminada, quan resseguíem la llera del riu.

A dalt, preparant un experiment per als més petits al costat del riu… A més, els nens han tingut la sort de poder veure crancs autòctons, granotes i un animal que encara no coneixien: els sabaters!

Deixa un comentari