EL FLUVIÀ A SANT JOAN LES FONTS, NOU ESPAI MUSEÍSTIC

Sant Joan les Fonts disposa d’un nou espai senyalitzat per donar a conéixer el vulcanisme i la història. Aquest nou espai museístic ha rebut el nom de: Molí Fondo-Boscarró i Ruta de les Tres Colades, i inclou tots els elements necessari per a interpretar l’espai.

 

Visitants davant els nous plafons informatius a la pedrera del Boscarró.

Visitants davant els nous plafons informatius a la pedrera del Boscarró.

La ruta interpretativa Molí Fondo-Boscarró comença als recentment descoberts blísters i tub volcànic, que concedeixen a la zona la singularitat d’espai geològic monumental únic a l’Europa continental. El recorregut està format per vuit plafons didàctics.

Els faristols interpretatius estan adaptats per a tots els públics, amb un disseny net i modern, presenten uns dibuixos que permeten identificar el que s’observa en cada indret, interpretant a través de diferents eines cada espai natural. Contenen dos codis QR per accedir a informació més detallada de la zona.

Els plafons es troben situats a la resclosa, al blister, al Molí Fondo, al mirador del Boscarró, al poblat ibèric, a la pedrera del Boscarró, a l’amfiteatre de la mateixa pedrera, i el darrer està situat a la cinglera de Fontfreda.

També s’ha editat material interpretatiu, i es troba disponible en català, castellà, anglès i francès.

Les actuacions han estat finançades pel Pla de Foment Turístic.

 

Deixa un comentari