INAUGURACIÓ DE CAN TRONA; CENTRE DE CULTURA I NATURA

Entrada de Can Trona. Imatge de Turisme Garrotxa

El passat 17 de juliol de 2016, es va inaugurar Can Trona Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas. Una diada que va generar molta expectació acollint més de 400 visitants en un sol dia. L’expectativa era molt alta i la diada no va defraudar. Alguns habitants de la Vall d’en Bas han demanat que l’Ajuntament pengi els discursos dels agents locals i així ho ha fet i es poden consular a la web de l’Ajuntament o des del nostre blog mitjançant els enllaços de més avall.

Sala permanent. Imatge Turisme Garrotxa

Sala permanent.
Imatge Turisme Garrotxa

El conseller de Territori, Josep Rull, inaugurà el nou Centre de Cultura i Natura Can Trona de la Vall d’en Bas. A l’exposició permanent, s’hi podran conèixer els aspectes més rellevants del municipi i hi haurà elements destacats, com ara una còpia del document del privilegi nobiliari de Verntallat. A més, la sala dedicada a la natura de la vall hi haurà un element que destacarà, el riu Fluvià. Ja que aquest, neix dins el terme del municipi al nucli de Sant Pere de Falgars i recórrer la vall de sud a nord regant la fèrtil plana d’en Bas i on les seva llera acull una rica biodiversitat d’espècies que ara, gràcies a l’exposicó de Can Trona es podrà descobrir amb gran detall i amb molta més facilitat.

El Centre d’interpretació

El nou Eco-Museu vol ser el nucli per a la interpretació del territori i el paisatge per donar a conèixer el patrimoni natural i cultural de la vall.

Alhora, el Museu té la voluntat de crear i articular una agenda d’activitats al seu interior però també amb sortides de descobriment del medi natural, patrimonial, geològic i històric.

El Museu se l’ha dotat de pantalles tàctils interactives acompanyades de sons per ajudar a la interpretació de la fauna, la història i les tradicions. Pensat per a tots els públics però molt especialment per a infants i joves.

Cal destacar la gran sala de l’Auditori, equipada amb l’última tecnologia d’àudio i imatge, vol esdevenir un referent cultural a la comarca per això es vol crear una agenda de ponències, xerrades i conferències relacionades amb l’entorn natural i patrimonial.

DISCURS ALCALDE DE LA VALL D’EN BAS

DISCURS TÈCNIC DE CULTURA, PATRIMONI I COMUNICACIÓ

L’equipament ha rebut, des de l’endemà de la inauguració, més de 500 visitants comptant els assistents a l’exposició temporal, permanent, conferències a l’Auditori i usuaris de l’oficina de turisme.

Font: Ajuntament de la vall d’en Bas

Deixa un comentari