TRIOPS a ESPOLLA aquest cap de setmana!

SABEU QUÈ SÓN ELS TRIOPS? 

Sabeu que són misteriosos animals prehistòrics que apareixen i desapareixen, sovint durant uns quants anys?

CAM00201

Potser alguns n’heu sentit parlar, potser també heu sentit parlar dels misteriosos estanys d’Espolla, que apareixen sobtadament per aigües que brollen del terra. A la nostra web hi trobareu diverses informacions sobre aquest espai natural i l’estrany comportament de les aigües subterrànies de la conca del Fluvià a Besalú.

Els estanys, normalment secs, s’omplen quan els aqüífers subterranis que porten aigua des de l’Alta Garrotxa estan plens. Doncs bé, quan això passa, aquests petit animals prehistòrics, que estaven en un estat d’hibernació (que pot durar anys) neixen, fan el seu cicle vital, fan la posta dels ous (que esperaran per néixer) a la següent sortida d’aigues, i quan l’aigua desapareix es moren.

Fa uns dies els estanys van tornar a aparèixer, en podeu veure unes imatges aèries espectaculars al nostre twitter. L’aigua s’escolava pel pla de Martís i saltava espectacularment pel salt de Martís. Ara el salt ja s’ha aturat, però han aparegut els triops. Aquí teniu una vista general dels estanys:

Vista general dels estanys

Alguns ànecs i martinets blancs han aprofitat per acostar-s’hi

 

 

 

 

 

Els triops els podreu veure millor en algun dels estanyols més petits, i a les vores amb poca profunditat:

El primer que veureu seran els capgrossos:

Però si esteu atents, anireu veient unes closques grises i terroses que es mouen serpentinament. Aquí en podeu veure un al bell mig de la imatge:

Aquests van acceptar passejar-se per la mà:

Aquest més petit també va ser molt simpàtic

Cap al tard els martinets emprengueren el vol seguint el curs del Fluvià, potser cap als aiguamolls?

 

Un comentari a “TRIOPS a ESPOLLA aquest cap de setmana!

  1. Retroenllaç: UNA SETMANA DESPRÉS… | DISCOVERING FLUVIÀ

Deixa un comentari